ΚΕΤΟ ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ ΤΑΡΑΜΟΣΑΛΑΤΑ (ΑΠΟ ΚΕΤΟ KITCHEN NINJA)
Συνταγή για ταραμοσαλάτα από @ketokitchenninja Κετο friendly 

Σας παραθέτω τη συνταγή όπως τη βρήκαμε στο blog της Μίκας @ketokitchenninja 


50 γρ χυμό λεμόνι αν σας πειράζει μπορείτε να βάλετε 3 γρ βιταμίνη C (ασκορβικό οξύ) λιωμένη σε 50 γρ νερό. Μπορεί να μπει και ξινό, κιτρικό οξύ δηλαδή, αλλά δεν ξέρω τις δόσεις για αυτό.
5 γρ ξύδι
75 γρ κρεμμύδι
100 γρ άσπρο ταραμά
300 γρ ελαιόλαδο
75-100 γρ νερό
Δοκιμάστε το στο λεμόνι πριν να προσθέσετε νερό, για να μην βγει νερουλή στο τέλος με νερό και έξτρα χυμό λεμόνι.
Μπορείτε να προσθέσετε και σκόρδο!
Οδηγίες
Αλέστε το κρεμμύδι με το χυμό λεμόνι και το ξύδι σε ένα μπλέντερ.
Εναλλακτικά, αν είναι μεγάλο το μπλέντερ, τρίψτε το κρεμμύδι στον τρίφτη και προσθέστε το χυμό λεμόνι και το ξύδι σε αυτό.
Σε αυτή την πάστα, προσθέστε τα 100 γρ ταραμά.
Με ένα μίξερ με τον ένα αναδευτήρα ξεκινήστε το χτύπημα.
Καθώς χτυπάτε, ρίχνετε σιγά σιγά το λάδι λίγο λίγο με ροή κλωστής, με διακοπές που απλά χτυπάτε το μείγμα, όπως φτιάχνεται κανονικά η μαγιονέζα.
Σε μερικούς κόβει νωρίς, σε αυτή την περίπτωση προσθέστε λίγο νερό παγωμένο και χτυπήστε.
Μόλις βάλετε όλο το λάδι, βάλτε την ψυγείο για μισή ώρα να δέσει.
Γυαλίζει κάπως και δε φαίνεται τόσο κρεμώδης όσο στο βίντεο.
Μετά την μισή ώρα δοκιμάστε αν σας φτάνει το λεμόνι, υπολογίστε ότι θα μπει και νερό και θα αραιώσει την γεύση.
Με ένα μπλεντερ χειρός, όχι με μίξερ αυτη τη φορα, προσθέστε το μισό υγρό και δείτε αν σας αρέσει η υφή.
Αφήστε την στο ψυγείο να δέσουν οι γεύσεις και να δέσει και το ελαιόλαδο. Πήζει ελαφρά.
Καλή όρεξη αγαπητοί! Ευχόμαστε να έχετε ένα ωραίο και ήρεμο
σαβ/κο... όσο είναι αυτό δυνατό!