ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΠΟ Keto Kitchen Ninja για ψωμί & buns από φυτικές ίνες, χωρίς γαλακτοκομικά!
Ingredients
- 260 γρ αυγά
- 190 γρ νερό
- 7 γρ αλάτι
- 20 γρ στέβια-ερυθριτόλη 1:1
- 15 γρ ξηρή μαγιά ή 30 γρ νωπή μαγιά
- 50 γρ ψίλλιουμ
- 45 γρ καθαρό λίπος λάδι καρύδας άγευστο, κλαριφιέ, ελαιόλαδο.
- 20 γρ baking powder
- 10 γρ xanthan gum ή guar gum
- 80-90 γρ αλεύρι από ίνες μπαμπού είναι ανάλογα τη μάρκα., θέλετε να μην κολλάει στα χέρια
Ένα αυγό χτυπημένο και σουσάμι για ντεκόρ ή απλά σκετο αλεύρι από ίνες μπαμπού.
Instructions
-
Η ζύμη αυτή βγάζει μια φραντζόλα ή ένα ψωμί του τοστ ή 7 buns των 95 με 100 γρ ζύμης.
Όλα ψήνονται στους 200 βαθμούς Κελσίου, αέρα.
Η φραντζόλα χαραγμένη θέλει 50 λεπτά ψήσιμο.
Το ψωμί του τοστ στη μικρή φόρμα θέλει μια ώρα και 5 λεπτά.
Τα buns θέλουν 35 λεπτά.
Όπως είπα, ψήνετε στους 200 βαθμούς Κελσίου, αέρα, άρα εδώ γίνεται και η προθέρμανση.
-
Προσθέστε τα αυγά, το νερό, το γλυκαντικό, το αλάτι, την μαγιά σε ένα μπόλ και χτυπήστε με ένα μίξερ (με ένα αναδευτήρα), μέχρι να λιώσει η μαγιά.
-
Προθέστε το ψίλλιουμ και χτυπήστε ξανά.
-
Προσθέστε και το λίπος της επιλογής σας, to xanthan gum ή το guar gum. και το baking powder.
-
Αφήστε το μείγμα να σταθεί 10 λεπτά.
-
Προσθέστε το αλεύρι από ίνες μπαμπού, σιγά σιγά με το χέρι, μέχρι να γίνει μία ζύμη που να πλάθεται. Έχω βάλει απο 80 μέχρι 90 γρ ανάλογα την μάρκα.
-
Πλάστε ποιό ψωμί θέλετε, και ψήστε ανάλογα.
-
Αν κάνετε τη φραντζόλα, αν θέλετε, αλείψτε με αυγό, προσθέστε το σουσάμι και χαράξτε την!