Μενου
Καλάθι

PROTEXIN BIO-KULT MIGREA 15 CAPS

  • Προβιοτικά, μαγνήσιο και βιταμίνη Β6
  • Νευρικό σύστημα
  • Για την ημικρανία και τον πονοκέφαλο
  • 14 προβιοτικά στελέχη πολλαπλής δράσης
  • Χωρίς γλουτένη
  • Κατάλληλο για χορτοφάγους

Το Bio-Kult Migrea είναι ένα συμπλήρωμα διατροφής με προβιοτικά, μαγνήσιο και βιταμίνη Β6, τα οποία συμβάλλουν στην κανονική λειτουργία του νευρικού συστήματος και τη μείωση της κούρασης και της κόπωσης.

Το μαγνήσιο και η βιταμίνη Β6 συμβάλλουν στη μείωση της κούρασης και της κόπωσης, στην κανονική λειτουργία του νευρικού συστήματος, στην κανονική ψυχολογική λειτουργία. * Τα παραπάνω αποτελούν επίσημους ισχυρισμούς υγείας από την Eυρωπαϊκή Αρχή Ασφάλειας Τροφίμων (EFSA).

Περιέχει τα παρακάτω προβιοτικά στελέχη: Bacillus subtilis PXN® 21®, Bifidobacterium bifidum PXN® 23™, Bifidobacterium breve PXN® 25™, Bifidobacterium infantis PXN® 27™, Bifidobacterium longum PXN® 30™, Lactobacillus acidophilus PXN® 35™, Lactobacillus delbrueckii ssp. bulgaricus PXN® 39™, Lactobacillus casei PXN® 37™, Lactobacillus plantarum PXN® 47™, Lactobacillus rhamnosus PXN® 54™, Lactobacillus helveticus PXN® 45™, Lactobacillus salivarius PXN® 57™, Lactococcus lactis ssp. lactis PXN® 63™, Streptococcus thermophilus PXN® 66™

Πρόσφατες μελέτες έδειξαν ότι η μικροβιακή χλωρίδα του εντέρου παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στον άξονα του εγκεφάλου-εντέρου (brain-gut axis) και κατ' επέκταση οι διαταραχές της εντερικής χλωρίδας μπορούν να σχετίζονται με νευρολογικές διαταραχές, συμπεριλαμβανομένης της ημικρανίας. Ασθενείς με πονοκέφαλο ή ημικρανία πιο συχνά υποφέρουν από γαστρεντερικές παθήσεις και συμπτώματα και το αντίστροφο. Τα άτομα που εμφανίζουν τακτικά συμπτώματα στο γαστρεντερικό σύστημα έχουν αυξημένη συχνότητα εμφάνισης πονοκεφάλων.Στοιχεία από κλινικές δοκιμές σε ασθενείς με κεφαλαλγία και ημικρανία με συνοδό σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου έδειξαν ότι η εξισορρόπηση της εντερικής χλωρίδας συνέβαλε και στην ανακούφιση της έντασης των συμπτωμάτων.

* Οι ανωτέρω πληροφορίες σχετικά με τα συστατικά του προϊόντος είναι αποτελέσματα μελετών. Δεν αποτελούν γνωμοδότηση του EFSA.

Παράλληλα με το Bio-Kult Migréa συστήνονται και οι παρακάτω αλλαγές στη διατροφή και τον τρόπο ζωής:

  • Κρατήστε ημερολόγιο λήψης τροφίμων καταγράφοντας τα φαγητά που καταναλώνετε για να δείτε εάν μπορείτε να αναγνωρίσετε κάποιο επαναλαμβανόμενο σύμπτωμα μετά από τη λήψη κάποιας συγκεκριμένης τροφής.
  • Αποφύγετε τα επεξεργασμένα τρόφιμα, τα ζαχαρώδη τρόφιμα και τους επεξεργασμένους υδατάνθρακες καθώς τείνουν να περιέχουν πρόσθετα τροφίμων και να αυξάνουν τη γλυκόζη του αίματος, η οποία μπορεί να πυροδοτήσει κρίσεις. Αντ’ αυτού αυξήστε την πρόσληψη φρούτων και λαχανικών. Στοχεύστε στην κατανάλωση 2 φρούτων και τουλάχιστον 5 λαχανικών ανά ημέρα.
  • Μειώστε την πρόσληψη αλκοόλ και περιορίστε την καφεΐνη. Αφεψήματα από παραδοσιακά ελληνικά βότανα (π.χ. χαμομήλι, φασκόμηλο) και τσάι του βουνού, υποκατάστατα καφέ από φρούτα και δημητριακά, είναι μερικές καλές εναλλακτικές χωρίς καφεΐνη.
  • Ήπια εώς μέτρια άσκηση φαίνεται να μειώνει τη δυσφορία στο κεφάλι ενώ η έντονη άσκηση είναι δυνατό να την πυροδοτήσει. Για τον λόγο αυτό επιλέξτε γιόγκα, πιλάτες, κολύμπι, χαλαρό τρέξιμο ή περπάτημα.
  • Υιοθετήστε συγκεκριμένη ρουτίνα ώστε να εξασφαλίσετε ομαλό ύπνο. Ξαπλώστε στο κρεβάτι την ίδια ώρα κάθε βράδυ και αποφύγετε τη χρήση οθονών τουλάχιστον μία ώρα πριν ξαπλώσετε ώστε να βοηθήσετε με φυσικό τρόπο την ομαλοποίηση των επιπέδων μελατονίνης (η ορμόνη του ύπνου).

Δοσολογία

1-2 κάψουλες ημερησίως.

Οδηγίες Χρήσης

Να λαμβάνεται κατά προτίμηση με το φαγητό.

Προφυλάξεις

Γάλα και σόγια χρησιμοποιούνται στη διαδικασία ζύμωσης. Το περιεχόμενο σε γάλα είναι σε τέτοια επίπεδα ώστε να μην επηρεάζει ασθενείς με δυσανεξία στη λακτόζη.

Μεγάλες δόσεις μαγνησίου (>400 mg/ημέρα) μπορεί να προκαλέσουν ήπιες στομαχικές διαταραχές σε ευαίσθητους οργανισμούς.

Μακροχρόνια πρόσληψη βιταμίνης Β6 (>10mg/ημέρα) μπορεί να οδηγήσει σε ήπιο μυρμήγκιασμα και αίσθημα μουδιάσματος.

  • Gluten Free-icon
    Δεν περιέχει γλουτένη
  • Vegeterian-icon
    Κατάλληλο για χορτοφάγους

Χρεώσεις Μεταφορικών

Oι χρεώσεις ξεκινούν από 1,90€ και είναι δωρεάν για παραγγελίες 39,00€ και πάνω μέχρι 4 κιλά!
Οι χρεώσεις υπολογίζονται αυτόματα ανάλογα την περιοχή που θα αποσταλεί η παραγγελία σε συνδυασμό με το βάρος της.
Προκειμένου να δείτε την χρέωση των μεταφορικών της περιοχή σας θα πρέπει να επιλέξετε την περιοχή σας αφού πρώτα προσθέσετε τα προϊόντα που επιθυμείτε στο καλάθι αγορών.

Δείτε αναλτικές πληροφορίες για τις χρεώσεις μεταφορικών εδώ.

Τρόποι Αποστολής

Υποστηρίζουμε αποστολές παραγγελιών σε όλη την Ελλάδα αλλά και την Κύπρο

Δείτε αναλτικές πληροφορίες για τους τρόπους αποστολής εδώ.

Τρόποι Πληρωμής

Η πληρωμή μιας παραγγελίας μπορεί να γίνει με τους ακόλουοθς τρόπους:

  • Κατάθεση σε Τράπεζα
  • Αντικαταβολή
  • Εξόφληση στο Κατάστημα
  • Paypal
  • Πιστωτική Κάρτα

Δείτε αναλυτικές πληροφορίες για τους τρόπους πληρωμής εδώ.

Οποιοδήποτε προϊόν μπορεί να επιστραφεί στο Martha’s Pharmacy, εφόσον
καλύπτει τους όρους της πολιτικής επιστροφών μας, με δυνατότητα είτε
ανταλλαγής του με άλλο προϊόν είτε επιστροφής των χρημάτων.

Το προϊόν θα πρέπει να συνοδεύεται από το αντίστοιχο παραστατικό που
συνόδευε και την αποστολή του και να επιστραφεί εντός 15 ημερών από την
ημέρα παραλαβής.

Το προϊόν θα πρέπει να είναι στην αρχική κατάσταση που βρισκόταν και όταν
έγινε η παραλαβή. Η διαφύλαξή του και η διατήρησή του σε καλή κατάσταση
μέχρι την επιστροφή είναι ευθύνες που βαραίνουν εσάς. Επίσης τα έξοδα
αποστολής, σε περίπτωση που η επιστροφή δεν οφείλεται σε κάποιο
ελάττωμα ή κακή κατάσταση του προϊόντος βαραίνουν εσάς.

Για περισσότερα κάντε κλικ εδώ