Μενου
Καλάθι

ΒΙΟ-ΥΓΕΙΑ ΑΛΕΥΡΙ ΛΙΝΑΡΟΣΠΟΡΟΥ 500gr

Τα τελευταία χρόνια ο λιναρόσπορος έχει μπει περισσότερο στη ζωή μας. Η ελαφρά γλυκιά γεύση του σε συνδυασμό με την υψηλή περιεκτικότητα του σε ωφέλιμα για την υγεία θρεπτικά συστατικά, το καθιστούν μια πολύ θρεπτική τροφή και αντικείμενο έντονης ερευνητικής μελέτης. Το αλεύρι λιναρόσπορου είναι υποπροιόν της επεξεργασίας των σπόρων λιναριού για την παραγωγή λινέλαιου. Τόσο ο λιναρόσπορος όσο και το λάδι του, το λινέλαιο, είναι ιδιαίτερα πλούσια σε α – λινολενικό οξύ, ένα στοιχείο απαραίτητο για τον ανθρώπινο οργανισμό, θρεπτικό συστατικό της κατηγορίας των ω-3 λιπαρών οξέων, τα οποία είναι παρόμοιας θρεπτικής αξίας με αυτά των λιπαρών ψαριών (όπως το σκουμπρί, ο σολομός, ο τόνος). Παράλληλα, περιέχει πληθώρα βιταμινών, μετάλλων και ιχνοστοιχείων. Από αυτές ξεχωρίζουν βιταμίνες του συμπλέγματος Β, όπως η Β6 και το φυλλικό οξύ. Παράλληλα, μας δίνει μαγνήσιο, χαλκό, ασβέστιο, φώσφορο, ενώ αποτελεί και μια πολύ καλή πηγή φυτικών ινών. Από ενεργειακής άποψης, δύο κουταλιές της σούπας λιναρόσπορου αποδίδουν περίπου 75 θερμίδες. Σαν αλεύρι αποτελεί μία ιδιαίτερη πρόταση για αρτοσκευάσματα χωρίς γλουτένη αφού διακρίνεται για την ιδιαίτερη γεύση και άρωμά του.

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΡΟΪΟΝΤΟΣ
Βιολογικό Προϊόν  
Χώρα ΓΕΡΜΑΝΙΑ
Διατροφικά στοιχεία ανά 100γρ. Ενέργεια: 2234kj/534kcal - Λίπη: 42,16g εκ των οποίων κορεσμένα: 3,70g - Υδατάνθρακες: 1,58g εκ των οποίων σάκχαρα: 1,50g - Φ.ίνες: 27,30g - Πρωτεΐνες: 18,30g - Αλάτι: 0,03g

Μπορεί να περιέχει ίχνη από ξηρούς καρπούς, σόγια, σουσάμι και γλουτένη.

ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΛΕΜΟΝΙΟΥ ΜΕ ΑΛΕΥΡΙ ΛΙΝΑΡΟΣΠΟΡΟΥ

Υλικά 100 ml νερό 2 κ.σ. αλεύρι λιναρόσπορου* 600 γρ. αλεύρι χωρίς γλουτένη* 1 κ.γ. µπέικιν πάουντερ 1 κ.γ. µαγειρική σόδα 1 / 4 κ.γ. αλάτι 230 ml ελαιόλαδο 240 ml γάλα καρύδας 180 γρ. ζάχαρη 150 γρ. ζάχαρη καστανή 1 κ.σ. εκχύλισµα λεµονιού Τριµµένο ξύσµα από τη φλούδα ενός µεγάλου λεµονιού

Εκτέλεση Συνταγής Σε ένα µικρό µπολ βάζουμε το νερό και το αλεύρι λιναρόσπορου και το αφήνουμε να φουσκώσει για 3΄-5΄. Σε ένα µεγάλο µπολ βάζουμε το αλεύρι χωρίς γλουτένη, το µπέικιν πάουντερ και τη σόδα κι ανακατέβουμε καλά µε ένα κουτάλι.Βάζουμε στον κάδο του µίξερ τη ζάχαρη µε το γάλα καρύδας και τα χτυπάμε µε σύρµα (εξάρτηµα του µίξερ) σε µεσαία ταχύτητα για 5΄. Προσθέτουμε το εκχύλισµα λεµονιού, το ξύσµα λεµονιού και το µείγµα από αλεύρι λιναρόσπορου και χτυπάμε ξανά, µέχρι το µείγµα να αφρατέψει και να έχει οµογενοποιηθεί εντελώς. Προσθέτουμε το µείγµα από αλεύρι χωρίς γλουτένη, το µπέικιν πάουντερ και τη σόδα και ανακατέβουμε σε δυνατή ταχύτητα, µέχρι να γίνουν ελαστική και αφράτη ζύµη. Με ένα κουτάλι παίρνουμε µικρές µπάλες ζύµης και τις απλώνουμε πάνω στα 2 ταψιά που έχουμε καλύψει νωρίτερα µε λαδόκολα.Ψήνουμε τα µπισκότα για 14΄ στην προτελευταία σχάρα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 °C στις αντιστάσεις πάνω κάτω . Τα βγάζουμε από το φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν για 10΄.

Τα ξεκολλάμε από τη λαδόκολα και τα αφήνουμε µέχρι να κρυώσουν εντελώς.Τα αποθηκεύουμε σε ένα αεροστεγές σκεύος, σε θερµοκρασία δωµατίου.

Χρεώσεις Μεταφορικών

Oι χρεώσεις ξεκινούν από 1,90€ και είναι δωρεάν για παραγγελίες 39,00€ και πάνω μέχρι 4 κιλά!
Οι χρεώσεις υπολογίζονται αυτόματα ανάλογα την περιοχή που θα αποσταλεί η παραγγελία σε συνδυασμό με το βάρος της.
Προκειμένου να δείτε την χρέωση των μεταφορικών της περιοχή σας θα πρέπει να επιλέξετε την περιοχή σας αφού πρώτα προσθέσετε τα προϊόντα που επιθυμείτε στο καλάθι αγορών.

Δείτε αναλτικές πληροφορίες για τις χρεώσεις μεταφορικών εδώ.

Τρόποι Αποστολής

Υποστηρίζουμε αποστολές παραγγελιών σε όλη την Ελλάδα αλλά και την Κύπρο

Δείτε αναλτικές πληροφορίες για τους τρόπους αποστολής εδώ.

Τρόποι Πληρωμής

Η πληρωμή μιας παραγγελίας μπορεί να γίνει με τους ακόλουοθς τρόπους:

  • Κατάθεση σε Τράπεζα
  • Αντικαταβολή
  • Εξόφληση στο Κατάστημα
  • Paypal
  • Πιστωτική Κάρτα

Δείτε αναλυτικές πληροφορίες για τους τρόπους πληρωμής εδώ.

Οποιοδήποτε προϊόν μπορεί να επιστραφεί στο Martha’s Pharmacy, εφόσον
καλύπτει τους όρους της πολιτικής επιστροφών μας, με δυνατότητα είτε
ανταλλαγής του με άλλο προϊόν είτε επιστροφής των χρημάτων.

Το προϊόν θα πρέπει να συνοδεύεται από το αντίστοιχο παραστατικό που
συνόδευε και την αποστολή του και να επιστραφεί εντός 15 ημερών από την
ημέρα παραλαβής.

Το προϊόν θα πρέπει να είναι στην αρχική κατάσταση που βρισκόταν και όταν
έγινε η παραλαβή. Η διαφύλαξή του και η διατήρησή του σε καλή κατάσταση
μέχρι την επιστροφή είναι ευθύνες που βαραίνουν εσάς. Επίσης τα έξοδα
αποστολής, σε περίπτωση που η επιστροφή δεν οφείλεται σε κάποιο
ελάττωμα ή κακή κατάσταση του προϊόντος βαραίνουν εσάς.

Για περισσότερα κάντε κλικ εδώ